TAAL/LANGUAGE: Nederlands / English
BIOGRAFIE SCARVED

SCARVED is een 4-delige, female fronted rockband uit België die zich muzikaal beweegt op de dunne rand tussen Rock en Metal.
Enerzijds geïnspireerd door de Classic Rock uit de jaren ’70 en anderzijds door de diverse stromingen uit de hedendaagse rock, brengt SCARVED stevige hardrock op
een eigen manier die de geest van de Classic Rock levendig houdt.


SCARVED bestaat uit:

*Caro Scarved: Lead Vocals
*Luc Van Dessel: Lead Guitar
*Vincent De Laat: Bass
*Kjell De Raes: Drums


Het verhaal van SCARVED begint in juni 2012, backstage op het Belgische metalfestival “Graspop” waar zangeres Caro, gitarist Luc en toenmalig bassist Wim met elkaar In contact komen. Enkele maanden later wordt SCARVED geboren.

GESCHIEDENIS SCARVED

2013
De band brengt in eigen beheer de EP  “Scarved” uit en speelt ondermeer op het “R Mine Metalfest”, waarop ondermeer ook Rhapsody Of Fire, Symphony X, Hell, Tygers Of Pan Tang en Jorn te gast zijn

2014
De band tekent een worldwide recorddeal bij het Griekse rock & metal label

“Sleaszy Rider Records”, hun eerste    full album “Dynamite” komt op de markt en de band is tevens support voor Adje Vandenberg ’s Moonkings.

2015
De videoclips “Masquerade” en “ Army on wheels” zien het levenslicht, wat meteen Ook het startschot is voor een reeks clubconcerten en gigs op diverse festivals.
•Alle videoclips zijn terug te vinden op Youtube, SCARVED Facebook-pagina & SCARVED website !

2016
De band start met het schrijven van nieuwe songs en speelt op het Belgische “Olensfest”, alwaar ze de affiche delen met ondermeer Doro, Nazareth en Chris Thompson (Manfred Mann ’s Earth band)

2017
Het tweede full album “Lodestone” wordt uitgebracht. Hiervan komen tevens ook de songs “Sweet Surrender” en “Lodestone” uit op single, inclusief bijhorende videoclips.
* Ondertussen is de band ook begonnen aan een zoektocht naar een geschikte opvolger voor bassist “Wim Wouters”, die omwille van gezondheidsproblemen de band helaas zal moeten verlaten.

2018
Roman Schmidt wordt officieel de nieuwe bassist van SCARVED . Er wordt met Wim nog een videoclip opgenomen van de ballad “Heart of Rock & Roll”, die tevens ook op single wordt uitgebracht en waarmee de band een top 3 hit scoort in de Beltop.
Daarna is het de beurt aan Roman om zijn bass skills te tonen op “TNT Fest”, alwaar
Scarved de affiche deelt met o/d Saxon, Tygers Of Pan Tang (alweer), e.a… .
Tevens speelt de band ook als support voor The Dead Daisies en een tweede maal voor Ad Vandenberg’s Moonkings.
* Inmiddels wordt het echter ook voor Geert steeds moeilijker om Scarved te blijven combineren met zijn werk voor o.a Lords Of Acid en Praga Khan, en zal hij in 2019 helaas de band moeten verlaten. 2019 “Kjell De Raes” neemt de drumsticks over van Geert, “Vincent De Laat” wordt officieel de nieuwe bassist en de nieuwe “Scarved” is een feit! Na enkele maanden repeteren zal Scarved dan ook met een compleet vernieuwde ritme tandem aantreden op het Kraken Metalfest! Inmiddels werkt de band tevens verder aan nieuwe songs en hoopt in de zomer de studio in te kunnen voor de opnamen van hun derde Full Album.